Ce este kinetoterapia?
Kinetoterapia inseamna „terapie prin miscare (kinetos – mobil, therapeia – tratament )” si vizeaza asigurarea activitatilor motrice normale ale individului, avand in centru exercitiul fizic.
Aceasta metoda se foloseste atat in scop profilactic, cat si terapeutic si are ca scop principal imbunatatirea sistemelor neuromusculare si osteoarticulare, recuperarea, tratarea si mentinerea functiilor normale ale organismului.
De ce kinetoterapie?
Kinetoterapia este cea mai importata parte a unui program de recuperare, intrucat vizeaza implicarea activa si constienta a pacientului si presupune restaurarea functionalitatii si castigarii independentei acestuia.
Scopul kinetoterapiei este in primul rand informarea corecta in ceea ce priveste problema de sanatate, cunoasterea mecanismului producerii dezechilibrului functional, urmat de consolidarea structurilor implicate, castigarea independentei, prevenirea recurentelor, si educarea pacientului in activitatile de zi cu zi.
Cum decurge kinetoterapia la Clinica Muller?
Pentru a obtine un rezultat cat mai bun, este necesara individualizarea programului de recuperare, tinandu-se cont de stadiul afectiunii, celelalte probleme de sanatate asociate, factorii mecanici, sau factorii psihosociali care pot interfera in procesul de reabilitare.
Eficienta gimnasticii medicale este cu atat mai mare cu cat programul se desfasoara intr-un interval de minim 50 de minute, unde se vor atinge obiectivele propuse, sub atenta monitorizare a terapeutului, care supravegheaza progresele zilnice si adapteaza exercitiile in functie de evolutia pacientului.
Frecventa, durata, complexitatea planului de recuperare, implicarea terapeutului in informarea si educarea pacientului sunt factorii cheie in obtinerea unui rezultat scontat.
Cui se adreseaza kinetoterapia?
Kinetoterapia se adreseaza oricaror probleme de natura functionala si oricarei categorii de varsta si ajuta la:
- Imbunatatirea mobilitatii;
- Cresterea si imbunatatirea fortei si rezistentei musculare;
- Ameliorarea durerilor;
- Scaderea procesului inflamator;
- Cresterea capacitatii de efort;
- Imbunatatirea respiratiei;
- Imbunatatirea echilibrului si a coordonarii;
- Corectie posturala, etc.